Istražite Podravinu

Biciklirajte, šetajte i istražite, a zatim se vratite kući.

Istražite i vratite se u Amigo

Malo mjesto s velikim atrakcijama.

Hrvatska Sahara

Turistička atrakcija Đurđevca svakako su deve koje su smještene u pustinjskom ambijentu odmah pored utvrde Stari grad, kulturno povijesne perjanice grada Đurđevca. Đurđica, Dina, Tomica i Romeo su svojom umiljatošću i šarmom osvojili već mnoge simpatije te su učestali gosti na mnogobrojnim nacionalnim TV emisijama.

Rijeka Drava

Rijeka Drava sa svojim rukavcima, sprudovima, poplavnim šumama, vlažnim travnjacima, strmim i odronjenim obalama i mrtvicama jedna je od posljednjih očuvanih nizinskih rijeka Europe s izuzetnom biološkom i krajobraznom raznolikošću, rijetkim i ugroženim vrstama (orao štekavac, crna roda, mala čigra itd.) i raznolikom ornitofaunom i ihtiofaunom, te bogatom geološkom i kulturno-tradicijskom baštinom.

Đurđevački pijesci

Usporedno s desnom obalom rijeke Drave prostire se cjelovit pojas niskog zatalasanog pjeskovitog humlja. Taj osebujan geomorfološki fenomen u okolici Molvi, Đurđevca, Kalinovca i Kloštara Podravskog predstavlja najveće i najviše naslage eolskih pijesaka u Hrvatskoj najčešće nazivanih „Đurđevački pijesci“.

Utvrda Stari Grad

tari grad u Đurđevcu spomenik je kulture Republike Hrvatske i jedna od najsačuvanijih utvrda gotičko-renesansnih obilježja u kontinentalnom dijelu Hrvatske. Nekad okružen nepreglednom močvarom pripada tipu utvrde Wasseburg, koja je jedinstvenog poligonalnog tlocrta.

Jezero Batinske

Smirujuću ljepotu jezera koje smo se planirali nauživati za piknik, možemo upotpuniti s obilaskom najpoznatije galerije na ovim prostorima. Kada spojimo prirodu i kulturu tada, imamo recept za savršeni vikend izlet! Batinske su rodni kraj poznatog slikara Ivana Lackovića Croate.

Picokijada

Krajem lipnja mjeseca u Đurđevcu se održava izuzetno atraktivna manifestacija „Legenda o picokima“. Centralno mjesto zauzima scensko uprizorenje legende o hrabrim braniteljima utvrde Đurđevac, koji su lukavstvom i mudrošću obranili grad od turske najezde.

Paintball

Rekreirajte se i doživite vrhunski doživljaj paintballa u prirodi.

Vodenica Sveta Ana

U zelenilu i miru bilogorskih obronaka, daleko od stresne i ubrzane svakodnevice, dočekati će Vas srdačni i vrijedni stanovnici najmanjeg đurđevačkog prigradskog naselja, Svete Ane. Možete krenuti izletničko-poučnom stazom, uz kapelicu sv. Antuna, posjetiti gradinu Tybonyncz, ostatke kaštela ili se popeti prema vidikovcu.

Motocross

Motocross u Kozarevcu je najveći je sportski događaj koji se odvija na prostoru Turističke zajednice područja „Dravski peski“.

Rafting

Za sve željne adrenalina i avanture, rafting rijekom Dravom prava je stvar za vas. Staza je duga oko 12 km, a kreće iz mjesta Brodić u Ferdinandovcu do posljednjeg panonskog otka – Križnice u Pitomači.
Jahanje Đurđevac

Jahanje

Konjički klub ”Đurđevački Graničari” nudi mogućnost sportskog, rekreativnog, terenskog te terapijskog jahanja pod vodstvom educiranih instruktora.